Pravila i uslovi narudžbe

Ketti internet trgovina

Prodavač je Ketti d.o.o, a kupac je posjetitelj stranice, punoljetna i poslovno sposobna osoba, koja popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavaču i izvrši plaćanje. Plaćanje je moguće izvršiti putem kreditne kartice, virmanom i pouzećem robe. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Narudžbom artikala kupac prihvata uslove poslovanja navedene na stranici www.svijetljubimaca.ba.

Kupac ima pravo na raskid ugovora. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen zakonom.

Ketti d.o.o može narudžbu odbaciti ako ustanovi da je došlo do zloupotrebe stranice ili utvrdi da su podaci nepotpuni ili netačni.

Zadržavamo pravo na pogreške opisa, fotografija, cijena i broja artikala zbog automatskog unosa artikala u sistem, kao i automatske potvrde o narudžbi.

Naručivanje proizvoda

Prilikom naručivanja proizvoda potrebno je da odete na željeni proizvod, izaberete količinu proizvoda i ubacite ih u košaricu. Minimalan iznos narudzbe je 20,00 KM, ne uključujući trošak dostave.

Po završetku procesa kupovine, poslat ćemo Vam potvrdu narudžbe na Vašu mail adresu. U slučaju da nismo u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda iz bilo kojeg razloga, naš operater kontaktirat će Vas telefonski ili e-mailom kako bi se dogovorila isporuka zamjenskog proizvoda ili eventualno otkazivanje naručenog proizvoda. Sve cijene u Ketti Internet trgovini su izražene u KM s uključenim PDV-om.

Za slučaj ikakvih problema i nejasnoća prilikom procesa narudžbe slobodno kontaktirajte našeg operatera na e-mail: ketti.svijetljubimaca@gmail.com ili na tel: 033/ 838 000 ponedjeljak – petak 8.00 – 16.00 sati.

Plaćanje

Naručeni proizvodi plaćaju se:

  • Putem interneta: kreditnim karticama MasterCard, Visa jednokratnom uplatom.
  • Pouzećem: gotovinski dostavljaču. Kod plaćanja pouzećem prije isporuke nazvati ćemo Vas za telefonsku potvrdu narudžbe.
  • Virmanom- uplatom na račun Ketti – Sparkasse bank.

Dostava

Naručenu robu na području Bosne i Hercegovine dostavlja naš partner EuroExpress na adresu koju navedete u narudžbi. Dostava je unutar 2 do 3 radna dana, od ponedjeljka do petka.

Ako naručitelj (primatelj) prilikom dostave nije kod kuće, dostavljač će na navedenoj adresi naručitelja ostaviti “obavijest o prispjeću pošiljke” na kojoj će biti naveden telefonski broj za dogovor oko termina ponovljene dostave unutar 8 dana. Nakon tog roka pošiljka se vraća pošiljatelju.

Osnovna cijena svake dostave iznosi 12.80 KM. Za manji broj proizvoda, kod kojih je to posebno naznačeno prilikom kupovine, osnovna cijena uvećava se za dodatni trošak dostave. Za narudžbe iznad 100,00 KM dostava je besplatna, osim za artikle za koje vrijedi naznačeni dodatni trošak dostave bez obzira na iznos narudžbe.

Ispravnost pošiljke

Naručeni proizvodi pakuju se na način da tokom transporta ne budu oštećeni.

Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja te ih odmah reklamirati osobi koja je dostavila robu te eventualno odbiti preuzeti naručenu robu ukoliko su na njoj vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je dužan uporediti sadržaj pošiljke (vrstu i količinu dostavljenih artikala) s računom, te ukoliko nešto nedostaje ili je isporučen pogrešan proizvod, na licu mjesta obavijestiti dostavljača.

Primatelj i dostavljač na licu mjesta zapisnički utvrđuju i svojim potpisom potvrđuju nedostatke. Ketti doo će u najkraćem mogućem roku o svom trosku dostaviti artikle za koje se tako utvrdi da nedostaju u pošiljci ili da su dostavljeni u neispravnom stanju.

Provjera ispravnosti narudžbe je odgovornost kupca te se naknadne reklamacije u smislu količine i vrste dostavljene robe i vidljivih nedostataka neće uvažiti.

Reklamacija i pravo na povrat i zamjenu

Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod sa greškom ili imate bilo kakav prigovor molimo vas da nas obavijestite na e-mail adresu: ketti.svijetljubimaca@gmail.com.

Prodavač se obvezuje isporučiti proizvod koji je tehnički ispravan, ima ispravan rok trajanja, zapakiran je u originalnu ambalažu te odgovara vrsti i opisu proizvoda navedenom na stranici www.svijetljubimaca.ba

Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda, posebno kod proizvoda kojima je u samom nazivu na Internet stranicama navedeno „razne boje“, „razni okusi“, „razne veličine“, „razni oblici“ i sl., te kupac takve prozvode ne može reklamirati sa te osnove.

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe.

Nakon što reklamira ispravnost proizvoda kupac je dužan poštom vratiti proizvod s materijalnim nedostatkom na adresu Ketti d.o.o., Kolodvorska 12. 71 000 Sarajevo uz naznaku „Povrat proizvoda“. Troškove dostave kod takvog povrata u potpunosti će preuzeti prodavač, nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamjenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povrat novca, prema izboru kupca.

Ukoliko kupac želi zamijeniti ispravan i nekorišten proizvod koji mu ne odgovara (npr. zbog veličine i sl.), u roku 7 dana od dana dostave takav proizvod može o svom trošku vratiti na adresu Ketti d.o.o. Po primitku ispravnog proizvoda u originalnoj ambalaži Ketti d.o.o će prvom mogućom dostavom poslati zamjenski artikl po izboru kupca,  troškove za ponovno slanje u ovom slučaju snosi kupac. Za eventualnu razliku u cijeni zamjenskog artikla kupac će biti terećen ili odobren, ovisno o konkretnoj situaciji.

U slučaju povrata sredstava prodavač se obvezuje vratitit sredstva kupcu u roku od 10 radnih dana.

Ketti d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta. Sve promjene objaviti će na ovim web stranicama.