Pas

Zaštitite šapice vašeg psa u zimskim uvjetima!

Hladno vrijeme, snijeg i led mogu dovesti do pucanja ili ljuštenja jastučića na šapama što može biti bolno za vašeg psa. Srećom, možete poduzeti nekoliko jednostavnih koraka kako biste spriječili probleme s jastučićima i kako bi vašem psu bilo udobno dok ste vani u šetnji ili uživate u zimskim aktivnostima.
Podrežite nokte svom psu
Dugi nokti čine prste vašeg psa raširenim dok hoda, ostavljajući više prostora za nakupljanje snijega i leda između prstiju. Neodrezani nokti također utječu na raspodjelu težine vašeg psa, gurajući težinu psa na stražnji dio šapa; što može uzrokovati proklizavanje šapica na ledu.
Redovito njegujte šape
Držite šape vašeg ljubimca bez dodatnog krzna između prstiju. Održavajući krzno između jastučića prstiju u ravnini s jastučićima, smanjit ćete količinu  snijega, soli i pijeska koji se lijepe za njihovo krzno.
Hidratizirajte šape prije izlaska na otvoreno
Hladno vrijeme, led i sol mogu uzrokovati sušenje i pucanje jastučića vašeg psa. To možete spriječiti premazivanjem šapica balzamom za šape .Naša preporuka za hidrataciju šapica je G859 Losion za zaštitu šapa

Zimi je gotovo nemoguće izbjeći svu sol koja topi led na cestama. Stoga svakako očistite šape svog psa čim se vratite kući.
Isprobajte G853 Sredstvo za čišćenje psećih šapa nakon šetnje.
Topla voda i krpa trebali bi poslužiti. Zatim, naravno, pobrinite se da vaš pas ne ostane mokar predugo. Obrišite svog krznenog prijatelja ručnicima .Koristite Camon ručnike B210 Magični peškir i B208 Maxi ručnik od mikrofibre za pse i mačke.

Komentariši